Trygga laddboxar för elbilar

Som privatperson kan det kännas svårt att välja rätt laddningslösning, det finns många produkter på marknaden där både kvalité och prestanda varierar stort. Vår mest populära laddlösning heter Chargestorm Connected och passar väldigt bra till hemmet. Laddboxen finns i flera olika varianter avseende effekt och funktioner, vi hjälper dig gärna av välja rätt variant. Vi har dessutom duktiga installatörer som kan hjälpa dig att få allt på plats. Smidigt, eller hur?

VI använder oss av främst av Chargestroms stilrena, effektiva och marknadsledande laddboxar. Soltrygg håller alltid ögonen öppna ifall marknaden skulle erbjuda något bättre. Med en app kommer du enkelt att kunna schemalägga din laddning, se när bilen är fulladdad och se hur lång tid det är kvar tills batteriet är fulladdat.

 

 

Med vår laddbox kan du välja till lastbalansering för laddning hemma. Lösningen innebär att en energimätare monteras vid den inkommande matningen som håller koll på vad huset drar och huvudsäkringens storlek. Från energimätaren dras sedan en mod-bus slinga till laddboxen. Nu fungerar lastbalanseringen automatiskt och bilens laddning anpassas och optimeras hela tiden beroende på hur mycket effekt som huset drar. Med vår lösning för lastbalanseringen skyddas hemmets elnät från överbelastning samtidigt som du får en effektiv laddning.

Chargestorm Connected är marknadens modernaste laddbox när det gäller säkerhet, design och funktionalitet. Laddstationen är idealisk för hemmet, bostadsrättsföreningen eller företaget. Enheten uppfyller självklart alla tekniska säkerhetsnormer och standarder som krävs. Vår laddbox finns i flera olika varianter avseende effekt och uttag/laddkabel. Via våra duktiga installatörer får du allt på plats och driftsatt, enkelt och säkert. 

Med våra laddboxar får du det senaste i form av säkerhet, design och funktionalitet. Laddboxen passar perfekt för hemmet, bostadsrättsförening, offentlig parkering eller företaget.

Pris för att installera en laddbox?

Priset för att installera en laddbox varierar beroende på förutsättningarna i och omkring fastigheten. Kostnaden sträcker sig emellan 12 000 kr till 20 000 kr per laddbox. Ansök gärna om en offert nedan så hjälper vi dig att anpassa en lösning efter era behov, våra laddboxar finns på mellan 3,7kW upp till 22kW laddbox.

 

Klarar vårt elsystem av en laddstation?

Troligtvis är det inga problem, en behörig elektriker kan dock behöva gå igenom vilka andra förbrukare som finns samt hur det ser ut med storlek på er huvudsäkring. I vissa fall kan man behöva lägga sig på en något lägre nivå, till exempel 1-fas 16A (3,7kW). Finns det mer effekt effekt att tillgå kan en laddbox med 3-fas 16A vara ett bra val, denna ger en effekt på 11kW och medför en betydligt snabbare laddning i hemmet. Värt att notera är att det är bilen som sätter begränsningen, det är inte alla bilar som klarar av 3-fas laddning. Vill man framtidssäkra sig kan det trots allt vara en god idé att redan nu satsa på en laddbox med 3-fas 16A även om nuvarande bil bara kan ta emot 1-fas 16A. Man kan aldrig ha en ”för bra” laddstation, effekten styrs automatiskt ned till det som är max för bilen.

Hur snabbt kan bilen laddas med en laddbox?

Beroende på era förutsättningar så kommer vi att rekommendera antigen en 1-fas- eller 3-fas laddbox. En 1-fasladdbox passar den som vill ladda nattetid och en 3-fas är det man behöver om man vill ladda lite snabbare.

Är laddboxarna kompatibla med alla elbilar?

Vi kan erbjuda både typ 1-och typ 2-laddare. Typ 2-laddare är europeiskt standard från och med 2018 och då den vanligaste laddaren i de svenska hushållen. Det är enkelt att byta mellan en typ 1-laddare och en typ 2-laddare om du någongång skulle byta bil.

Hur fungerar installationen?

Efter prospektering av er fastighet och fordon så rekommenderas ni vilken laddbox som bör installeras och som är anpassligt för ert hushåll, bostadsrättförening eller företag. Därefter får du ett prisförslag med en nyckelfärdig installation. Installationen sker via en certifierad elektriker från Soltrygg och du kan senare samma dag ladda er bil.

Hur ska jag tänka kring säkerhet med säkring och jordfelsbrytare?

Chargestorm Connected har all säkerhet inbyggt direkt i enheten för din trygghet. Detta innebär att säkring och jordfelsbrytare finns på plats redan från start vilket innebär en enklare och billigare installation. När det gäller jordfelsbrytare använder vi den nya standarden som innebär jordfelsbrytare Typ A + DC-läckage detektor. Funktionen med denna handlar om att hantera DC-läckströmmar som kan gå åt ”fel håll”, alltså från bilen tillbaka ut på elnätet.

 

Var ska jag göra av min laddkabel när boxen inte används?

Vi rekommenderar våra kunder att köpa till vårt väggfäste där du enkelt klickar i din kabel efter slutförd laddning. Det går även bra att ”hänga” kabeln runt laddboxen även om detta kan medföra ett ökat slitage. Att låta kabeln ligga på golvet ska man i största mån undvika.

 

 

 

KLICKA FÖR KOSTNADSFRI PROSPEKTERING