Takomläggning

"Att byta tak innebär en stor process och består av många delar. Det kan vara skönt att få hjälp med det hela. Vi är proffs på tak och tillsammans har vi lagt om över 300 tak i alla dess former".


Hur vet man när det är dags att byta tak?
Olika typer av tak håller olika länge. Ett tak som är lagt med takpannor, dvs. tegel eller betong sägs kunna hålla i 100 år medan ett plåttak håller ca 30-40 år. Dock beror livslängden inte bara på taktyp utan även på faktorer som klimat och
underhållning. Generellt är det vanligt att man byter ett tak som är c:a 30 år.


Vilka tecken tyder då på att taket behövs bytas ut?
Om taket läcker in vatten, fukt eller om du möts av en doft av mögel på vinden, då vet du att det är dags för ett nytt tak. Andra tecken på att taket behöver bytas ut är att takpannorna är trasiga eller att du ser torrsprickor i papptaket. Grus i
hängrännorna kan också tyda på att pannornas ytskikt börjar brytas ner och gå sönder. När taket är i såpass dåligt skick att det behövs bytas är det mycket vanligt att både takpannor, läkt och papp byts ut samtidigt. Beroende på skicket och antal år takpannorna har på nacken väljer vissa att endast byta ut pannorna som börjat spricka eller på annat sätt är trasiga. Bra för miljön, men generellt sämre för huset.


Vad kostar det?
Det finns mycket som påverkar vad kostnaden för ditt tak blir. Den största betydelsen för vad priset blir är vilket typ av tak du väljer samt om du behöver byta ut råspont och allt eller bara tegel och läkt. Hur tar vi första steget mot vårt nya tak? 

Ring oss eller fyll i formuläret här via ( kostnadsfri prospektering ) så kontaktar vi er för att sedan komma ut och kolla över ert tak kostnadsfritt och lämna en offert på det upplägget vi i samspråk med er kommit överens om blir bäst för just ert tak.